Pages

Minggu, 03 Maret 2013

Lagu Tradisi Jawa Tengah Part 2




Pitik Tukung

Aku nduwe pitik pitik tukung
Saben dina tak pakani jagung
Petok gok gok petok petok ngendok pitu
Tak ngremake netes telu
Kabeh trondol dol tanpa wulu
Mondol mondol dol gawe guyu

Gundul Pacul

Gundul–gundul pacul cul, gembelengan
Nyunggi–nyunggi wakul kul, gembelengan
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar

Gundul–gundul pacul cul, gembelengan
Nyunggi–nyunggi wakul kul, gembelengan
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar


Dhondhong opo Salak

Dhondong apa salak, duku cilik cilik
Ngandong apa mbecak , mlaku timik timik
Dhondong apa salak ,duku cilik cilik
Ngandong apa mbecak , mlaku timik timik
Adhik Derek ibu tindak menyang pasar
Ora pareng nakal , ora pareng rewel
Mengko ibu mesti mundhut oleh oleh
Kacang karo roti adhik diparingi
Dhondong apa salak, duku cilik cilik
Gendong apa pundhak . aja ngithik- ngithik

Mijil
Poma kaki padha dipun eling
Ing pitutur ingong
Sira uga satria arane
Kudu anteng jatmika ing budi
Ruruh sarta wasis samubarangipun

Iki tembang kang mawa piweling
Wiranom ja nglokro
Tansah urip bener lan becik
Gemi tur setiti
Ngati – ati iku


Jamuran

Jamuran yo ge ge thok
Jamur opo yo ge ge thok
Jamur gajih mbrejijih sak ara–ara
Semprat–semprit jamur apa ?

Jamuran yo ge ge thok
Jamur opo yo ge ge thok
Jamur gajih mbrejijih sak ara–ara
Semprat–semprit jamur apa ?



Gambang Suling

Gambang suling ngumandang swarane
Tulat tulit kepenak unine
Unine mung nrenyuhake
Bareng lan kentrung ketipung suling
Sigrak kendhangane


Lesung Jumengglung

Lesung jumengglung, sru imbal–imbalan
Lesung jumengglung, maneter mangungkung
Ngumandhang ngebeki, sakjroning pradesan
Thok thok thek, thok thok gung
Thok thok thek, thok thek thok, gung
Thok thok thek, thok thok gung
Thok thok thek, thok thek thok, gung


Suwe Ora Jamu

Suwe ora jamu mas, jamu godhong tela
Suwe ora ketemu ketemu, ketemu pisan gawe gela

Suwe ora jamu mas, jamu godhong tela
Suwe ora ketemu ketemu, ketemu pisan gawe gela


Buto–Buto Galak

Buto-buto galak solahe lunjak-lunjak
Ngadek sigrak-sigrak
Nyandang sampur nuli tanjak
Lawong kowe we we we sing morah-marahi
Lawong kowe we we we sing morah-marahi
Rupamu kok ngono di di aku wedi
Ayo konco podho bali
Mripate plerak-plerok rok rok rok
Yo kulite ambeng kerok rok rok rok
Sung kulite ambeng kerok


Padang Bulan

Yo ‘pra kanca dolanan ning njobo
Padang wulan wulane kaya rina
Rembulane e sing ngawe-awe
Ngelingake ojo padha turu sore
Yo ‘pra kanca dolanan ning njaba
Rame-rame kene akeh kancane
Langite pancen sumebyar rina
Yo padha dolanan disambi guyonan


Motor Kuno

Jirolu jirolu jirolu  jirolu jirolu sopo melu ?
jirolu jirolu jirolu , jirolu jirolu melu aku
Jirolu jirolu jirolu  jirolu jirolu sopo melu ?
jirolu jirolu jirolu , jirolu jirolu melu aku
Sopo gelem melu aku numpak montor-montor kuno
Lucu banget suarane
Doli prêt doli prêt dodoli prêeeeet
Sopo gelem melu aku numpak montor-montor kuno
Lucu banget suarane
Doli prêt doli prêt dodoli prêeeeet
Doli doli doli doli prêt preeeeeeeeet


Candrone Adhiku

Candrane adhiku Sriwidada
Bunder memplek-memplek hem koyo nrada
Njoget mendek-mendek ning pendapa
Anggepe candrane koyo Raden Gatotkaca


Ilir–Ilir

Ilir-ilir, ilir-ilir tandure wus sumilir
Tak ijo royo-royo tak sengguh temanten anyar
Bocah angon-bocah angon
Penekno belimbing kuwi, lunyu-lunyu penekna
Kanggo mbasuh dodot ira
Dodot ira-dodot ira
Dondomono jlumatana
Kanggo sebo mengko sore
Mumpung padhang rembulane, mumpung jembar kalangane
Ya suraka surak horee..


Tekate Dipanah

Te kate dipanah
dipanah ngisor gelagah
ana manuk onde-onde
mbok sirbombok mbok sirkate
mbok sirbombok mbok sirkate

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Terimakasih sudah berkunjung dan berkomentar :)
Besok dateng lagi ya ^_^